Wailagi

27 maart 2021 | Radio reparatie


 

Tijdens onze trip naar de Esa'ala eilanden kwamen we in de buurt van Wailagi. We besloten daar heen te gaan om de radio te bekijken, omdat deze een tijdje niet meer werkte. Helaas konden we de radio niet repareren. Eenmaal terug in Alotau konden we wat extra spullen regelen en besloten we terug te gaan naar Wailagi. Deze keer met het vliegtuig.

Het filmpje hieronder gaat alleen over de vlucht, ik heb geen foto's of filmpjes op locatie. Dit omdat we erg moesten haasten, omdat ik later die morgen nog de vlucht van Alotau naar Port Moresby moest halen. Helaas konden we op deze dag de radio ook niet maken, maar wisten we nu wel precies waar het aan lag. Ik moest die dag dus weer terug, maar een paar dagen later kreeg ik een mailtje van dr. Barry dat hij het kapotte onderdeel vervangen had en de radio weer werkte. En het mooist van alles, de dag erna kreeg hij een oproep, via de gerepareerde radio, om een vrouw op te halen die complicaties had tijdens haar bevalling. Dus binnen 1 dag had de radio al een leven gered!

 

Het watervliegtuig van dr. Barry. Hij kocht dit vliegtuig toen hij 62 jaar was, sindsdien vliegt hij rond de eilanden voor medische evacuaties en om reguliere zorg te bieden.

 

 

Contact

    • Update apr. 2022:¬†Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media