Esa'ala

20 maart 2021 | Radio installatie


 

Esa'ala healthcentre is een kliniekje op een eiland in het Esa'ala district. Het is een kleine opvangplaats waar mensen terecht kunnen om te bevallen, injecties te krijgen en er wordt eerste hulp geboden. Als er grote complicaties zijn, moet er hulp ingeroepen worden van het ziekenhuis op het vaste land, in Alotau. Doordat de zendmasten voor mobiele dekking vaak kapot is, of uit staat door tekort aan brandstof voor de generator, moest er vaak dagen gelopen worden om een plek te bereiken waarvandaan er wel communicatie was. Nadat we de radio geïnstalleerd hadden, heeft het personeel 24/7 beschikbaarheid over een werkend systeem.

Samen met dr. Barry, een Australische arts, hebben we de installatie binnen een dag klaar gekregen. Deze dokter is werkzaam vanuit het vaste land, hij woont in de stad Alotau. Doordat er vrijwel geen ondersteuning is voor de afgelegen hulp-posten, is hij vaak onderweg voor medische evacuaties met zijn boot of watervliegtuig.

 

Het opzetten van de antenne is het meeste werk.

 

Vissen gebeurd vanuit een 'dingi', een zelf uitgehakte kano.

 

Links dr. Barry, het medisch team in het midden. Rechts staat Michael, de stiefzoon van dr. Barry die mee was om te helpen.

 

Contact

    • Update apr. 2022: Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media