Lae

6 oktober 2020 | Radio installatie


Bij het vliegveld van Lae, Nadzab, is door een Australisch bedrijf een grote, complexe radioinstallatie geïnstalleerd. Door middel van deze radio's wordt het laagvliegend verkeer geregeld. Dit betreft onder andere de MAF toestellen. Door een verbeterd communicatie systeem, wordt vliegen veiliger en kunnen piloten beter met elkaar en de bases communiceren.

Nadat alles geïnstalleerd was, werd CRMF gevraagd om de installatie in bedrijf te nemen. We zijn in totaal vier keer naar deze locatie gegaan om alle testen uit te voeren. Tijdens één van de reizen onderweg naar Lae, werd ik aangehouden bij een politie checkpoint. Ik had alleen mijn Nederlandse rijbewijs bij me, mijn PNG rijbewijs kon niet uitgegeven worden op het gemeentehuis door een kapotte printer. De agent zag zijn kans schoon en bood me de keuze, óf een tijdelijk rijbewijs 'kopen' voor 25 euro, of een nachtje de cel in. Nadat we de deal gemaakt hadden en hij een tijdelijk rijbewijs geprint had, mocht ik weer verder.

Tijdens de diverse ritten van en naar Lae heb ik wat delen gefilmd.

De trip naar Lae is ongeveer 7 uur rijden, of beter gezegd, hobbelen. De weg zit vol kuilen. Op veel plekken liggen daarom gecrashte auto's of vrachtwagens langs de kant van de weg.

Nadat ik 100 Kina (25 euro) betaald had voor een 'tijdelijk' rijbewijs, was de agent opeens erg aardig en geïnteresseerd in ons werk, en waar ik vandaan kwam. Op 1 van de volgende reizen hield hij me weer aan en behandelde me als zijn vriend.

Aan het werk bij de radio installatie.

Een gasthuis van SIL (Wycliff) waar we goedkoop kunnen overnachten.

 

Contact

    • Update apr. 2022: Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media