Simeon's dorp

29 feb 2020 | Op visite


 

Als onderdeel van onze oriëntatie op de cultuur van Papoea-Nieuw-Guinea zijn we op bezoek geweest in het dorp van collega Simeon. Hij woont traditioneel, met zijn familie in een dorpje. Om hier te komen moesten we een rivier oversteken, wat hij ook elke morgen doet om op het werk te komen. Simeon hielp ons door de opblaas banden naar de overkant te begeleiden, maar zelf gebruikt hij die niet. Hij zwemt met zijn kleren boven zijn hoofd naar de overkant als hij naar het werk komt.

In het dorp wordt zelf groente verbouwd, kippen en varkens gehouden en Simeon heeft een waterslang uitgerold naar de bergen, een eind verderop. Hierdoor heeft hij drinkwater en is het dorp vrijwel zelfvoorzienend.

 

Met de opblaasbanden naar de overkant.

 

Dieren bij huis, voor eigen gebruik.

 

l

We werden getrakteerd op een traditionele 'mumu'. Door eten met hete stenen in de grond te stoppen, af te dekken met bananenbladeren en zand, wordt het vlees, de groenten en de aardappellen tegelijk bereidt.

 

De kippen worden in de keuken geslacht. De keuken is een aparte hut waar het eten wordt bereid. Vrouwen zijn hier het grootste deel van de dag, zonder afzuiging of goede ventilatie.

 

Terug naar huis nog even spelen in de rivier. Nat zijn we toch al ;)

 

Contact

    • Update apr. 2022: Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media