Kompiam high school

25 jul 2020 | Project opname


Kompiam ligt zo'n 2 uur vanaf de 'normale' weg, dat betekend een lange tijd hobbelen. Slingerend rondom bergen en bruggen passeren die niet altijd goed onderhouden worden. We reden vanaf Goroka naar deze plek, in totaal ongeveer 8 uur rijden. De hogere school heeft geen aansluiting op het stroomnetwerk van PNG. Er moet elke week brandstof gehaald worden om de generator te kunnen laten draaien. Daarom vroegen ze ons om te kijken of een solar installatie een optie zou zijn. Tijdens ons bezoek hebben we bekeken op welke manier de school het best gebruik kan maken van zonnestroom.

Toen we vertrokken bij de school kwam een student vragen of hij met ons mee kon rijden naar de 'normale' weg. Hij moest zijn familie bezoeken maar wist niet hoe hij vanaf school naar een plek kon komen waar hij met openbaar transport verder kon reizen. Toen een leraar dat zag, gaf hij die jongen, ongeveer 18 jaar, een pak slaag en stuurde hem naar binnen. Het is voor hun erg brutaal om zomaar iets te vragen aan blanke mensen.

Beelden van de rit naar Kompiam.

De school heeft plek voor studenten om te blijven slapen en huizen voor personeel. In hun eigen tuinen verbouwen ze groente en fruit.

 

Vliegen met een drone trekt veel bekijks.

 

De weg naar Kompiam gaat dwars door de bergen.

 

Contact

    • Update apr. 2022:¬†Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media