Ali

2 juni 2020 | Radio inspectie


Na aankomst in Ali werd al snel duidelijk dat er geen radio aanwezig was. Nadat de overheid een telefoonmast in de buurt heeft geplaatst, is de radio overbodig geworden. Daardoor wordt die niet meer onderhouden en uiteindelijk wist niemand meer waar die was. Het is de vraag hoelang de mensen gebruik kunnen maken van de telefoonmast, omdat de installatie vaak gesponsord is, maar onderhoud niet betaald kan worden. De energievoorziening voor de masten zijn vaak solar-installaties of een generator. Dit is een gewild doelwit voor diefstal. Nadat de mast niet meer werkt, zijn mensen weer afhankelijk van de radio, die dan kwijt is.

Ik had dus ruim de tijd om een praatje te maken met de mensen. Ze vertelden dat een belangrijke inkomstenbron voor hen de handel in krokodillenhuid was. In de moerassen zitten veel krokodillen die gevangen worden als ze jong zijn. Nadat ze in hokken volwassen gegroeid zijn, wordt het vlees gegeven en de huid verkocht. Het dorp met handelaren ligt ongeveer 3 dagen varen in een kano verderop. De handelaren exporteren deze huiden.

Het moerasland van Ali, de airstrip links op de foto.

 

Een volwassen krokodil, bijna klaar om geslacht te worden.

Kooi met jonge krokodillen.

 

Op de terugweg werd me beloofd dat ik de volgende keer een jonge krokodil mee zou krijgen. Alleen maar een regenton ingraven en je hebt een kooi om hem groot te groeien..

Contact

    • Update apr. 2022:¬†Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media