Konambe

21 mei 2020 | Radio inspectie


In Konambe staat een radio in een kliniek. Een tijd geleden was tijdens een storm de antenne gebroken. De accu is ook kapot, dus er is al een tijd geen radiocontact meer mogelijk. Na de check bleek dat de coaxkabel vervangen moest worden en er een nieuwe accu moest komen. De locals gaan nu proberen om bij de overheid geld te krijgen om dit te vervangen. In dit dorp heeft de locale technische man een hydro installatie aangelegd. Hij liet deze zien en ik heb een filmpje gemaakt van de man die hierover verteld. Terwijl we even moesten wachten, plukte iemand een stel kokosnoten waarvan ik er 1 kreeg om te drinken

De radio operator vertelde dat als er een zieke was in het dorp, ze hier voor een dag naar de dichtstbijzijnde weg moesten lopen, om vervolgens op een PMV bus te stappen naar een dorp met een ziekenhuis. Met een radio zouden ze contact kunnen maken met een dokter of een organisatie zoals MAF om de zieke op te halen en naar het ziekenhuis te brengen.

Tijdens dit bezoek ontmoette ik Isaac, hij kent een collega van ons goed, Cain. Isaac zou Cain graag nog eens willen spreken, hij runt een jongerengroep in de lokale kerk en ziet dat veel jeugd zich niet interesseert in de kerk. Ze neigen weer naar traditionele rituelen zoals uithuwelijken, voorouderverering en dat soort dingen. Hij vroeg ons hiervoor te bidden.

 

De antenne op het dak wordt gerepareerd.

 

Contact

    • Update apr. 2022:¬†Sander en Mirjam zijn (tijdelijk) weer terug in Nederland.

Telefoonnummers

Sander: 0623928838

Mirjam: 0623448931

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

  • Steun Sander en Mirjam
  • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
  • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media