Een dinsdag op de bijbelschool

13-06-2019 // Ware (UK) // Mirjam

Hoe ziet zo’n dag er nu uit op de Bijbelschool? Een dinsdag:

6:40 uur. De wekker gaat. We maken ons klaar voor een nieuwe schooldag. Eerst is er tijd voor klusjes. Wij hebben de verantwoordelijkheid samen met 2 andere studenten voor de 1de verdieping van ‘Easneye House’, dat is fijn, want we slapen zelf op de 2de verdieping, lekker dichtbij dus. Daarna gaan we naar de ‘Maple Hall’ waar de eetzaal is om samen te ontbijten. Een echt Engels ontbijt zou lekker zijn maar dat hebben we slechts soms op zaterdag 😊

Als we dan wel Engels ontbijt hebben, lust Benjamin wel 10 worstjes!

 

8:30 uur. Vandaag hebben we tutorgroep. Mirjam brengt eerst de kinderen naar school. Maar daarna moeten we aan de slag, we komen bij elkaar in het ‘Ash Centre’. De tutorgroep is een kleine groep van studenten van alle leerjaren/trajecten, personeel en vrijwilligers. Elke dinsdag- en vrijdagochtend bidden we samen, hebben we een bijbel studie of doen we samen een spel. Deze week moet onze groep een dienst leiden tijdens de wekelijkse community-worship. Dus liederen uitkiezen, tekst bespreken en taken verdelen voor deze dienst.

 

9.30 uur. Onze lessen starten. Ons lokaal is in de ‘Allen Building’. Het eerste uur behandelen we ‘communicating with supporters’. We krijgen tips over nieuwsbrieven, gebedsbrieven en communicatie. Hoe houden we contact met het thuisfront en verliezen we elkaar niet uit het oog. Daarna hebben we een les over ‘Third Culture Kids’. Dat zijn kinderen die opgroeien in een andere cultuur dan in de cultuur waar hun ouders opgroeiden

Les over communicatie met supporters.

 

11.00 uur. We hebben pauze, tijd om vragen te stellen en voor gesprekken. Daarna gaan we verder met het volgende onderwerp. ‘Families and singles’ in mission. We gaan uit elkaar om dit in kleinere groepen te bespreken. Als een echtpaar de zending in gaat heeft dit effect op alle gezinsleden, meestal voor de rest van hun leven. Gezin of bediening, wat komt op de eerste plaats? Of is het gezin in missie?

 

13.00 uur. Tijd voor de lunch in de Maple Hall. Levi, Fince en Benjamin krijgen op school een lunch. Meestal kunnen ze kiezen uit een stukje vlees of iets vegetarisch, pasta of aardappelpuree en komkommer, wortel of witte bonen. Dat was even wennen hoor, geen boterhammen meer uit een trommel. Maar het toetje maakt het goed, een cakeje of jelly.

 

13.30 uur. Sander heeft studentenraad. Voor de komende weken worden plannen gemaakt wanneer welke activiteit plaats zal vinden. Ik ga naar de bibliotheek, in Easneyehouse. Er zijn meer dan elfduizend boeken, en ik zoek tussen al die boeken naar meer informatie over de lesstof van vanmorgen. Deze week krijgen we extra tijd om aan ons research opdracht te werken, een onderzoek naar een onderwerp in missie die we zelf uit mogen kiezen. Soms hebben we ’s middags een excursie of een extra les, maar deze middag gebruik ik voor de opdrachten.

Op zoek naar boeken in de bieb.

 

14.45 uur. Ik (Mirjam) stap in de auto om de kinderen weer op te halen. “How are you?” vraag ik de kinderen? “Good” antwoorden Levi en Fince. “Goed” roept Benjamin. Benjamin genoot het meeste van de muziekles verteld zijn juf. Levi vind vooral het voetballen leuk in de pauze. En de juf komt naar mij toe omdat ze zorgen heeft over Fince. Hij schrijft niet wat ik hem vraag, hij krast en kleurt in zijn werkschrift. Ik moet nog eens uitleggen dat hij dit ook echt nog niet heeft geleerd. Fince kent de letters van het alfabet, maar hij heeft nog geen zinnen leren lezen of schrijven.

Vandaag vliegers gemaakt op school, natuurlijk meteen laten zien hoe goed ze werken!

 

15.30 uur. Ik ga even lekker het bos in met de jongens, even een frisse neus en zo heeft Sander ook tijd voor studie.

De omgeving is prachtig om te wandelen en ontdekken.

 

18.00 uur. We gaan weer naar de Maple Hall om te eten. Soms moeten we afwassen, hoewel we als gezin meestal in het weekend worden ingeroosterd, dan hoeven we iets minder op de tijd te letten. Nu na de maaltijd gaan we weer direct naar onze kamers om de kinderen naar bed te brengen. En dan hebben we samen een hele avond voor studie, extra opdrachten en af en toe gewoon even niets doen.

 

Contact

  • CRMF - Middendorp family
  • PO Box 1307
  • Goroka, EHP441
  • Papua New Guinea
  • Update sep. 2021: Brievenbuspost en pakketjes komen weer aan.

WhatsApp Sander: +675 7382 9583

WhatsApp Mirjam: +675 7383 0876

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Support

 • Steun Sander en Mirjam
 • NL11ABNA0832696668 t.n.v. MAF Nederland
 • o.v.v. Steunfonds van Middendorp

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief


Alle rechten voorbehouden.
Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media